Бабикян: Насладата да набиеш управляващия бързо ще премине

76

Според Буруджиева опозицията показва на ПП какво значи управление на малцинството. Според Арман Бабикян, обаче, не всички от опозицонните партии имат желание да управляват

„В момента се намираме в позиционна политическа битка. Случват се две неща. Първото, че имаме една заявка на ПП, че са готови да управляват с правителство на малцинството. И това, което виждаме днес, включително с регистрацията, е да се покаже на ПП какво значи правителство на мнозинството. Тоест, да разберат, че управлявайки като правителство на малцинството, трябва да се съобразяват, да имат диалог и да се договарят за това какви политики и какви решения ще се взимат.” Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS политологът Татяна Буруджиева.

Тя посочи, че според нея е много важно „хората от ПП, които нямат представа как се случват нещата в главите на хората, да си направят изводите от уроците, които сега се случват.“ По думите ѝ от всичко личи, че те ще предложат кабинет. А опоизицията по-скоро ще се съгласи при първо раздаване да подкрепи предложението за правителството на ПП, ако сложат нов министър-председател и покажат, че може да се разговаря с тях.

Според Арман Бабикян, обаче, не всички от опозицонните партии имат желание да управляват. „Моментът е труден и в тази тройна криза е не е много благоприятно да се управлява. И затова насладата да набиеш управляващия бързо ще премине пред неприятното усещане, че трябва ти да мъкнеш този товар на гърба си,” посочи той.

Според него: „В един развод няма шанс да има един невинен. Сега сме на границата да разберем колко по-важно е политическото от аритметичното.” Защо той обясни с въпроса: „Нали е важно да се случи правосъдната реформа”?

Двамата коментираха и позициите на БСП, представена от кулоарите на парламента от депутата Илиян Йончев от БСП и на Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане.”

По публикацията работи: Станислава Гавазова