Пендаровски към македонския премиер: Да не ходи в Брюксел, за да не търпи „унижение от България“

blank
Кадър: YouTube

Това съветва македонският президент Стево Пендаровски премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, по отношение на предстоящата среща между евролидерите и Западните Балкани. По негови думи там би търпял „унижение от България“

Бойкот на срещата на върха в Брюксел иска македонският президент Стево Пендаровски, предаде Bulgaria ON AIR.

Той е посъветвал премиера на страната Димитър Ковачевски да не ходи в четвъртък и петък на срещата между евролидерите и Западните Балкани, за да не търпи, „унижение от България“.

За това намекна още вчера сръбският президент Александър Вучич, който заяви, че днес предстоят разговори с македонския и албанския лидер, за да вземат общо решение дали да ходят в Брюксел.

Президентът на РСМ каза още, че такива унижения, каквито страната е преживяла в преговорите с България, не е имало за 20 години преговори с Гърция.

„Преди няколко дни говорихме по тази тема и моят съвет беше, че ако така вървят нещата, а вчера българите подадоха пет нови искания, тогава какво да търси там премиерът, само да се снима ли? Представете си среща на върха ЕС-Западни Балкани, когато от целия регион само ние нямаме напредък – дошли сме за снимка?!“, заяви Пендаровски.

По публикацията работи: Пламена Сутева