Канадски депутати ще получат паник бутони за спешни случаи

blank
Колаж: "Нова Вест"

Това обяви, че ще се случи министърът на обществената безопасност в Канада. По негови думи е доста тревожна „негативната и токсична реторика, която виждаме в интернет“, а и някои канадски депутати са били заплашвани на улицата, затова се предприема тази мярка

Членовете на канадския парламент ще получат паник бутони, с които да се свързват мигновено с полицията при спешни случаи. Мярката се предприема заради нарастващия тормоз, сплашване и заплахи за физическа саморазправа срещу някои от тях, предаде Bulgaria ON AIR, цитирайки Би Би Си.

Този ход беше обявен от министъра на обществената безопасност Марко Мендичино, който също е получавал смъртни заплахи.

Според него „негативната и токсична реторика, която виждаме в интернет“, е много тревожна.

Канадските депутати са били заплашвани на улицата, а миналата година премиерът Джъстин Трюдо беше замерян с камъни, припомня БГНЕС.

Мендичино, който заяви, че е бил заплашван миналия месец, след като е внесъл в парламента законопроект за контрол на оръжията, заяви, че мобилните аларми ще добавят още едно ниво на сигурност за политиците.

На депутатите също така се предлагат камери, аларми и други мерки за сигурност, които да бъдат инсталирани в домовете им, както и обучение за това как да намалят напрежението в потенциално опасни и придружени с насилие ситуации.

По публикацията работи: Пламена Сутева