Асен Василев: През септември ще има избори

blank
Кадър: bTV

След падането на правителството Асен Василев коментира ситуацията. Той заяви, че се готвят за избори през септември.

Той добави, че е скептично настроен, че има възможност да се сформира ново правителство в рамките на този парламент, предаде btv.

По думите на Василев, вотът на недоверие е минал, тъй като кабинетът „Петков“ е засегнал интересите на мафията. „Всеки от депутатите, силно се надявам, да е взел собствено решение така, както му е диктувала съвестта и както се е клел към българския народ. Рано или късно очаквахме, че ще има сблъсък с мафията. Той се случи покрай бюджетната процедура: парите за пътища и „Капитан Андреево“. Наложиха се редица кризи за мафията. Видяхме в залата коалиция между ГЕРБ, ДПС, Възраждане и част от ИТН“, допълни той и се зачуди риторично кои ли принципи обединяват тези партии.

Асен Василев изрази надежда парламентът да приеме разумна актуализация на бюджета на второ четене. „Ще видим предложенията, ще ги оценим. В парламент без мнозинство миналата година бе приета разумна актуализация. Надявам се разумът да надделее“, каза той, но изрази известни съмнения, че това ще се случи.