Според Никола Минчев е възможно вотът на недоверие да успее

64

Това свое предположение, базирано на предварителните заявки на политическите лидери, изрази вече бившият председател на НС Никола Минчев. Той понастоящем е депутат в „Продължаваме промяната“

„Изправени сме пред един вот на недоверие на настоящото правителство. В историята знаем, че нито един вот на недоверие досега не е бил успешен“. Това заяви бившият председател на НС и настоящ депутат от “Продължаваме промяната” Никола Минчев от трибуната на парламента.

Той подчерта, че ако се съди по предварителните заявки на политическите лидери, то сега може да имаме и пробив, но да видим.

Минчев направи и обзор на случващото се в последните бурни политически седмици.

„Е да помислим за обстановката, в която разглеждаме настоящия вот на недоверие. И какво можем да постигнем с политическата нестабилност, която неизбежно бихме предизвикали, ако вотът бъде успешен. Да помислим добре ли е да хвърлим държавата си в политическа криза в момент, в който на територията на нашия континент се води война. Полезно ли е за държавата да я хвърлим в поредни предсрочни парламентарни избори със съмнителен потенциал да произведат ясно мнозинство. А ще бъде ли отговорно да оставим държавата без работещ парламент“, каза той.

Минчев бе категоричен, че ако не се предприемат реформи, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, то може да се стигне до блокиране на милиарди евро.