Жандармерията разполага около НС: Водни оръдия, които се използват за масови безредици

164

За последен път тези оръдия бяха използвани през 2020 година при протестите срещу Бойко Борисов. Тези водни оръдия се използват за разпръскване на масови безредици

Водни оръдия, които се използват за разпръскване на масови безредици, разположи жандармерията около Народното събрание.

Подменени са и голяма част от оградите, а периметърът им е разширен почти до катедралата „Св. Александър Невски“, предаде 24 часа.

За това пространство е обявен митингът на „Възраждане“ срещу управляващите, а поддръжниците на вече тройната коалиция ще се съберат пред сградата на Народното събрание, докато вътре текат дебатите по вота на недоверие. Снощи от СДВР и Столичната община обясниха, че ще предприемат всички мерки за разделяне на групите протестиращи и запазване на здравето и живота на гражданите.

За последно водни оръдия бяха ползвани от жандармерията за разпръскване на протестите през нощта на 2 септември 2020 г., които бяха срещу правителството на Бойко Борисов.

От 11 часа в парламента започват дебатите по вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков. От този час се очаква да започне и събирането както на поддръжници на правителството, така и на хора на опозицията. Иначе официално заявените протести са от 17,30 -18 часа, като уведомления са подадени от 11 партии и физически лица. Протестите ще са както проправителствени, така и антиправителствени.

Все още движението около Народното събрание не е спряно.

По публикацията работи: Станислава Гавазова