Василев: Може да съм по-емоционален финансов министър, но става въпрос за най-уязвимите групи

86

Това заяви днес финансовият министър Асен Василев в отговор на бившия социален министър Деница Сачева. Тя каза, че Василев е може би най-емоционалният финансов министър, който България е имала. Василев обясни, че няма как да не е така, при положение, че става въпрос за българските граждани и най-уязвимите групи. Той заяви, че има желание българските пенсионери да живеят достойно

„Ако трябва да избирам между кюлчетата и пачките или фетиша за нулев бюджетен дефицит и пенсионерите да живеят сравнително достойно, винаги ще избера второто“, заяви днес от парламентарната трибуна финансовият министър Асен Василев.

Бившият социален министър Деница Сачева излезе на трибуната и обяви, че Асен Василев е може би най-емоционалният финансов министър, който българската политика познава.

В отговор на това той каза: „Може би сте права, че съм по-емоционален финансов министър, но когато става въпрос за българските граждани и най-уязвимите групи, няма как да не съм емоционален. Извиних се за грубото изказване, но ви приканвам да се извините за грубата политика, която сте водили 12 години. 2009 г. ГЕБР идва на власт. Минималната пенсия е 136 лв. На 31 март 2021 г. ГЕРБ си отива от власт. Минималната пенсия е 300 лв.