Президентът: Аз съм доказал, че никога не бягам от отговорност (ВИДЕО)

135

Това заяви президентът на Република България Румен Радев, допълвайки, че до момента е назначил три служебни кабинета и те са се справяли. Той подчерта, че неговите очаквания са всяка партия да води своята отговорна политика

Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици имат да се решават важни предизвикателства от компетенцията на правителството и парламента. Изборите са крайният вариант. Ако продължава блокажът на институциите и работата на парламента, изборите са неизбежен вариант. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти в Латвия.

„Аз съм доказал, че никога не бягам от отговорност. Назначил съм три служебни кабинета и те се справиха. Сега въпросът не е в служебния кабинет, а парламентарно представените партии да проявя отговорност и дебатите и вотът да бъдат насочени към решаването на интересите на хората“, каза президентът Румен Радев.

Президентът уточни, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство. „Хората са гласували по определен начин. Призивите да започне политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика, така че да привлича членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват”, допълни държавният глава.

И подчерта: „Това не означава, както го тълкуват веднага, ако не си с нас, си срещу нас. Аз не съм с никого. Аз съм за принципа. Много ясни принципи в политиката”.