Илияна Йотова: Можем да изпаднем на последните места във всички Европейски класации (ВИДЕО)

236

Това коментира, че може да се случи вицепрезидентът Илияна Йотова, в случай че се стигне до нови избори. Тя сподели, че вярва, че актуализацията на бюджета ще мине в този си вид. Също така Йотова заяви, че очаква утре, когато започват дебатите по гласуването на вота за недоверие на правителството, парламентът да бъде на висота, без да се стига до скандали и обидни квалификации

„Очаквам утре да се проведе много сериозна и съдържателна дискусия, един дебат, по това какво ще очаква България през следващите месеци, за нашата икономическа и финансова стабилност. Много се надявам, че няма да станем свидетели отново на размяна на квалификации, обидни думи и изречения. Надявам се българският парламент утре да бъде на висота“, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова по повод започващите утре дебати по гласуването на вота за недоверие на правителството.

Йотова засегна и темата за актуализацията на бюджета.

„Най-важното може би, това е актуализацията на бюджета за да знаем как ще бъде гарантирана финансовата стабилност, както приемането на така необходимите закони във връзка с Плана за възстановяване“, допълни Йотова.

„Аз съм оптимист, че, въпреки всичко, този бюджет ще мине. По-скоро си мисля, че ще има доста нови предложения от различни парламентарни групи. В България определено има усещане за нови избори и ще бъде голяма грешка ако се използва тази дискусия с предизборни цели.

„Последното нещо, което трябва да прави България в момента, е избори. Има много важни неща за решаване. В условията на криза и на война ние отново ще изпаднем на последните места на всички Европейски класации“. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова относно политическата криза в страната.

„Надявам се утре правителството и министрите да получат своето доверие и да защитят това доверие”, посочи още тя.