Наша гордост: Боряна Калейн донесе нови два златни медала на България

245

Нова победа зарадва феновете на Боряна Калейн. Тя спечели титлата на топка и бронзов медал на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).

Българката представи изключително силно съчетанието си с топка и с 35.350 точки взе златото. За нея това е трети медал от шампионата след среброто в многобоя и бронза на обръч, предаде NOVA.

Не след дълго Калейн спечели втората си европейска титла на първенството в Тел Авив, след като триумфира на лента с оценка от 34.050 точки. Тя закри състезанието при индивидуалистките, излизайки с последен стартов номер, като представи съчетанието си по страхотен начин.

На обръч Калейн изигра силно композицията си и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб веднага подадоха контестация, но тя беше отхвърлена от съдиите. Втората българка Стилияна Николова допусна грешка и се нареди осма с 30.500 точки.

В индивидуалната надпревара при девойките и жените България завършва със седем медала, три от които златни. В отборната надпревара при девойките Дара Стоянова и Елвира Краснобаева завършиха с бронз, а в отборното при жените българките са шампионки на Стария континент.