Хасан Адемов, ДПС: Ако продължаваме по този начин, площадната демокрация ще диктува правилата в българската политика

127

Това заяви Хасан Адемов от ДПС. Очевидно е че това правителство трябва да си отиде и то ще си отиде“, заяви още депутатът

Отстраняването на председателя на Народното събрание вчера е напълно нормална парламентарна практика. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Хасан Адемов на влизане в парламента.

„И други години е имало такива действия в НС, които са изцяло в рамките на демократичния процес. Нищо извън Конституцията и правилника не се е случило“, коментира той.

Според Адемов вчерашният протест в подкрепа на правителството ебил незаконен.

„Оказа се, че един незаконен протест, защото той не е разрешен от Столична община, наруши спокойствието на НС. Управляващите обраха овациите на своите избиратели, като оставиха останалите опозиционни представители в НС. Ако продължаваме по този начин, площадната демокрация ще диктува правилата в българската политика, а не демократичният процес. Очевидно е че това правителство трябва да си отиде и то ще си отиде“, заяви депутатът.

Управляващите искат да използват времето до гласуването на вота на недоверие, за да убедят депутати от ИТН да подкрепят правителството, смята още Адемов.