Румен Радев: Следя с огорчение разпадът на това Народно събрание (ВИДЕО)

220

Това обяви президентът на България в свое изявление пред медиите, допълвайки, че „българският парламент не е тържище“. По негови думи трусовете напоследък дискредитират цялата политическа система в страната

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“. Това заяви президентът Румен Радев в коментар на актуалната политическа обстановка у нас.

Той категорично заяви, че „българският парламент не е тържище“. „Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват доверието на българите в политческата класа“, коментира още държавният глава. Според него има „братуване между политически противници в името на властта“.

„Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи“, каза още държавният глава.