Нинова: „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ гласуваха против да се увеличат доходите на младите семейства, пенсиите и парите на земеделците

Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова. „Истинската победа са хората навън, вътре е пирова победа“, заяви вицепремиерът

„Днешният ден беше много показателен. „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ гласуваха против да се увеличат доходите на младите семейства, пенсиите и парите на земеделците, за да ни осигурят храната през зимата. Това е показателно какви коалиции се формираха и какво подкрепят.“ Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание.
По думите й днес задкулисието се е организирало, за да спре началото на промяната, която са започнали. „Възраждане“, ДПС, „Има такъв народ“ и ГЕРБ свалиха председателя на Народното събрание. Тези хора ще се самосвапят, те ще трябва да обясняват на своите избиратели как така „Възраждане“ и ДПС са заедно, как така ИТН днес се съюзи със задкулисието. Те трябва да обясняват“, каза още лидерът на левицата.

„Математиката днес победи, но хората и избирателите на тези партии са нещо съвсем друго, това е истинската победа днес. Тяхното е пирова победа вътре. Това ще се върне като бумеранг върху колегите, които изневериха на избирателите си“, заяви вицепремиерът.

Във връзка с направеното в пленарната зала предложение за изтегляне на гласуването на вота на недоверие още в неделя Нинова заяви: „Очевидно бързат, за да не се увеличава напрежението, в неделя да мине дебата по вота на недоверие, това е невъзможно. Програмата вече е гласувана, не може да бъде променяна, освен ако председателят реши“, коментира вицепремиерът.

Нинова бе категорична, че най-лошият вариант са предсрочни избори и се обоснова: „Това означава да оставим държавата на прага на есента и на зимата в несигурност, в политическа нестабилност. Не дай боже без парите за пенсионери, земеделските производители, младите семейства и работници. Това е най-лошото“, заяви тя и продължи: „Няма да могат да се приемат законите за Плана за възстановяване и устойчивост, тоест ще продължим да губим важни средства за България. Така че е ключово правителството да продължи“, категорична бе тя.