Разследващ журналист: Слуховете за това, че Путин е в кома не се потвърдиха

153

В последните дни в общественото пространство се въртят множество спекулации, свързани със здравословното състояние на руския президент Владимир Путин. Тези слухове не се потвърдиха. Според разследващ журналист редките публични появи на президента на Русия могат да се обяснят по-скоро с параноя и страх да не бъде извършено покушение срещу него

През последните дни все по-често се чува, че руският президент Владимир Путин е изпаднал в кома, предаде bTV.

„Тези слухове не се потвърдиха, а по-скоро това е психологическа операция на украинските служби, които имат право и се занимават естествено с контрапропаганда, включително с такава като тези слухове. Това не означава, че Путин е в чудесно здраве“, коментира в предаването „Тази сутрин“ разследващият журналист Христо Грозев по проекта „Белингкат“.

По думите му редките публични появи на Путин могат да се обяснят по-скоро с параноя и страх да не бъде извършено покушение срещу него.

„Преди около 45 дни получихме информация, че той е толкова разочарован от данните за способността да се организира офанзива в Украйна, от военните стратези, че е взел всичко на ръчен режим. Това беше потвърдено и от английските специални служби преди около месец“, коментира още Грозев.

По публикацията работи: Пламена Сутева