Радостин Василев: Бях най-ревностният защитник на Трифонов и най-големият критик на Петков (ВИДЕО)

108

Това заяви от трибуната на Народното събрание министърът на спорта в оставка Радостин Василев, допълвайки, че сега няма как да предпочете лидера си пред народа на България

Според министъра на спорта в оставка Радостин Василев, днес за народните представители това е началото на един цивилизационен избор. „Изборът е между дълго критото зло, в което аз съм имал участие в продължение на две години, без да знам това, и доброто“, каза Василев.

„Аз не съм предател. Моите колеги не са предатели“, допълни той.

„Аз учредих ИТН, създавах структури на партията, борих се. Бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов. Бях най-големият критик на Кирил Петков, но аз не мога да предпочета моя лидер пред българския народ“. Това каза от парламентарната трибуна Радостин Василев.

„Когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС във връзка с всичко това, което се случва в държавата за първи път от 12 години страната е напът да си върне заграбени бизнеси”, обясни Василев.

„Относно „Капъкуле”, г-н Слави Трифонов, за първи път от 12 години в мое лице като министър на спорта държавата започна да разкрива нередности. Бях единственият министър на ИТН в това правителство. Не познавах другите трима. Единствено Теодора Генчовска беше наш експерт в темата отбрана. Днес гледам моите колеги – Ива Митева, проф. Чорбанов и виждам в техните лица един огромен срам. Повярвайте ми те не искат да стоят до г-н Тошко Йорданов в момента”, каза той. И призова Ива Митева да не поема поста председател на НС.

„Г-жо Митева, работил съм с вас 2 години, призовавам ви не ставайте предател, не поемайте поста председател на парламента, защото ще бъде най-мразената личност в България. ИТН предаде българския народ и никога повече няма да участва в това НС. Поздравявам петимата колеги, които напуснаха. Те доказаха, че са мъже. Не подкрепяйте преврата в държавата”, заяви Радостин Василев.