Искат задържане под стража на прокурорския син заради побой и закана с убийство

blank
Колаж: "Нова Вест"

Младежът е извършил редица криминални деяния. Ето защо прокурор внесе искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело.  Ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража.“

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело по мярка за неотклонение на 18-годишния син на прокурор от Перник, привлечен към наказателна отговорност за причинена телесна повреда на мъж и закана с убийство на жена в града. Днес е привлечен към отговорност и за още едно нападение.

Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение.

Днес обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор ще поиска съдът да наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража.“

По публикацията работи: Пламена Сутева