Карадайъ смята за безобразие откриването на заседанието на НС

199

Това стана ясно по време на изказване на лидерът на ДПС пред медиите в Народното събрание. Припомняме, че днес се състои изслушването на министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска

Карадайъ счита за безобразие откриването на заседанието на НС. Това стана ясно от думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите в Парламента. Казусът дали заседанието е открито или закрито започна още от сутринта, като в момента тече открито заседание на парламента.

Скандали в НС: Нападнаха Генчовска за Северна Македония(ВИДЕО)

Карадайъ обърна внимание, че мистър Генчовска, се позовава на документ с гриф. Той обясни и защо ДПС са напуснали залата, като цитира чл. 44, ал. 4, от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, че председателят съобщава грифа, с който документът е класифициран.

„Нали разбирате, той не е проверил, и да е проверил, не го е съобщил. Не е изнесъл този факт пред народните представители“, каза Карадайъ. По думите му България все още е парламентарна република, а не република на „съвестните, на разумните“ и на ред квалификации на тези, които не обслужват мераците на едни минувачи през политиката в България“, каза още Карадайъ.