Готви се риалити по сериала Squid Game с награда от 4,56 млн. долара

Очертава се най-големият актьорски състав в историята на риалити телевизията. 456 конкуренти ще се борят за 4,56 милиона долара. „Игра на калмари: Предизвикателството“ ще предложи най-голямата парична награда в историята на риалититата, а играта ще е базирана на сериала

Хитовата „Игра на калмари“ на Netflix, измислен южнокорейски сериал, в който състезателите се състезават в поредица от игри в училищния двор, които ще ги убият, ако загубят, всичко за няколко милиарда вона, е мрачен, антиутопичен и пламенно политически.

Така естествено, стримърът превръща сериала – известен с участието на огромна кукла убиец с лазерни очи – в риалити шоу.

Влезте в „Squid Game: The Challenge“, нова риалити състезателна поредица, очевидно базирана на оригиналния сериал, който стана най -популярното шоу на Netflix за всички времена след излизането си в края на 2021 г. Платформата обяви кастинг за новата серия във вторник неясно промо с изяви на гореспоменатата кукла „Червена светлина, зелена светлина“ и множество маскирани пазачи, които извършват убийства.
„Игра на калмари: Предизвикателството“ ще предложи най-голямата парична награда в историята на риалити телевизията – 4,56 милиона долара – на един от своите 456 конкуренти (най-големият актьорски състав в историята на риалити телевизията), се казва в изявление на стриймъра.

Оригиналната „Игра на калмари“ се превърна в международен феномен заради острия си социален коментар , както и завладяващата си визуализация и забавната самонадеяност. „Игра на калмари“ изпраща нагоре богатата управляваща класа и вредата, която те нанасят на ниските и маргинализираните членове на тяхното общество (въпреки че конкурентите с ниски доходи често са корумпирани от примамката на богатството). В състезанието на измисленото шоу бедните са буквално за еднократна употреба – те са убити, ако загубят игра, и продължават да бъдат изгонвани, докато се борят за сума, променяща живота, всичко за забавление на богатите създатели на играта, съобщават от CNN.

Netflix не обяви как планират да адаптират играта, в която гигантска кукла фатално удря хора или маскирани пазачи смъртоносно стрелят в главите на конкуренти, ако не успеят да издълбат правилно бонбон с пчелна пита, но е безопасно да се предположи, че няма да има убийство.
Сега сериалът е кастинг за смели, самонаказващи се души, които се интересуват от състезания в мъчителни игри. И въпреки че оригиналното шоу е създадено от южнокорейския режисьор Hwang Dong-hyuk и главно с участието на корейски актьори, които говореха корейски навсякъде, новата „Squid Game“ на Netflix търси „говорещи на английски език от всяка част на света“.

Феновете на оригиналната „Игра на калмари“, които биха предпочели да не се състезават в играта, също получиха добри новини тази седмица: Netflix официално поднови сериала за втори сезон.

Превод и редакция: Станислава Гавазова