Андрей Гюров за изслушването на Генчовска: Това е евтин спектакъл

89

Това са думите на председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, които той изрече по време на изслушването на Теодора Генчовска в Народното събрание

„Това е евтин спектакъл. Някои, ако искат да го гледат, могат да платят 78 стотинки и да го гледат там, а не да ангажираме Българската национална телевизия“, каза председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров по време на изслушването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска.

Припомняме, че изслушването се състои по повод процеса на присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз и вземането на решение за одобряване на рамка на преговори.

„Тези спектакли нямат никаква друга роля, освен да отклонят вниманието от основния дневен ред на обществото, който в момента е актуализацията на бюджета“, заяви Гюров.

„Взехме решението за открито заседание, за да видят българските граждани, че няма нищо скрито-покрито, да се видят фактите от всички действия на премиера и да видим докъде сме стигнали в преговорите със Северна Македония“, каза още Андрей Гюров.