Ананиев вярва, че ще се намерят 7 народни представители, които да подкрепят коалицията

70

Това обяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“. Той призова депутатите от ИТН, които са независими от политическото си ръководство, да не се отделят

“Вярвам, че ще намерим 7 народни представители, които да подкрепят тази коалиция”. Това каза депутатът Настимир Ананиев от “Продължаваме Промяната” пред Нова телевизия.

Той обяви вота на недоверие, иницииран от ГЕРБ, за “несъстоятелен опит да свалят това правителство”.

“Гласуването на този вот ще постави на изпитание това дали има, или няма мнозинство в парламента. Призоваваме народните представители от ИТН, които са независими от политическото си ръководство, да не се отделят. Те са били избрани, за да участват в коалицията срещу ГЕРБ и ДПС”, каза още Ананиев.

Той коментира и твърденията, че зад ИТН стои мафия. Индикации за това в последните два месеца. “Когато някой бави и се опитва да саботира закона за КПКОНПИ, който ще даде възможност наистина да се разследва корупция, тогава си задаваш въпроса: Защо тези хора бавят. Сега получихме отговора от народните представители, които напуснаха. Те казаха: “На нас ни беше казано да бавим”, каза Ананиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева