10-годишно момиче написа писмо до Кирил Петков (СНИМКИ)

1130

Момиченцето мечтае да стане министър-председател някой ден. Кирил Петков обясни, че всяка сутрин тръгва на работа с идеята, че трябва да прави неща, в които вярва

10-годишната Александра написа писмо до премиера Петков. Нейната мечта е да стане министър-председател и тя искаше да научи как се управлява държавата, съобщиха от Министерски съвет.

Във Велико Търново министър-председателят благодари за писмото и разказа за своето ежедневие: „Всяка сутрин тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя нещата, в които вярвам и да спазвам принципите си. Моята мотивация и задача е да съм сигурен, че давам всичко от себе си“.

В Учредителното събрание в старата столица премиерът гарантира, че прави всичко възможно България да бъде едно по-добро място за живеете и сподели: „България трябва да бъде една европейска държава, в която има подем и растеж, и в която не се краде. В момента се борим затова как да изглежда България, в която няма корупция. Вярвам, че рано или късно ще победим и ще растете в една по-добра среда. Битката е трудна, но ще я спечелим“.