Сандов: Трифонов принуди министрите на ИТН да напуснат коалицията

83

Това е мнението на вицепремиера Борислав Сандов, като по негови думи няма логично обяснение за напускането на Слави Трифонов и „Има такъв народ“ от коалицията

„Емоциите действително избуяха. За мен лично няма логично обяснение за действията за излизане от коалицията на ИТН. Трифонов принуди министрите на ИТН да напуснат коалицията. Няма казус „Македония”. Решението зависи от парламента”. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Борислав Сандов.

„Ние като „Демократична България” сме последователни. Това е единственото възможно правителство в момента, в една доста трудна ситуация, предизвикана от външни фактори”, продължи Сандов. „Кабинетът трябва да покаже цялата картина и да остави НС да вземе правилното решение, според съвестта им, а не според емоционални предпоставки. Страната ни е в тежко положение, особено заради външните кризи”, коментира вицепремиерът.

Попитан дали е възможно Асен Василев да стане премиер, Сандов каза: „Това е разговор, който трябва да се проведе в рамките на коалицията. Не изключвам разговори и с ИТН”.

„Вероятно има начин правителството да бъде подобрено, подсилено”, каза Сандов.

„Не виждам в рамките на това НС друга коалиция, освен съществуващата. Или намалена с една от партиите, но подсилена с депутати, избрани от същата тази партия”, каза Сандов.

По публикацията работи: Пламена Сутева