Росен Костурков: Получих обаждане да внимавам какво говоря по телевизиите

251

Това се случва след разкрита схема за подкупи на „Капитан Андреево“. Зам.-председателят на Комисията по земеделието в НС Росен Костурков заяви, че е получил обаждане да внимава какво говори по телевизиите, след като е казал, че е предложен два пъти подкуп на директора на БАБХ. Костурков обясни, че съпругата му в Пловдив пък, забелязала, че всеки ден дрон за 15 минути остава пред къщата им

На 23 май в интервю за bTV той заяви, че фирма, избрана по неясен начин от министъра на земеделието през 2012 г., е осъществявала три дейности, които са свързани със санитарния контрол на границите.

Самият шеф на БАБХ съобщи за bTV че му е бил предложен подкуп в началото на годината.

Росен Костурков разказа, че освен него, директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов, заместник-земеделският министър Иван Христанов – също и двама депутати са получили заплахи.

Зам-председателят на комисията по земеделие в НС обясни, че негов колега е получил и директна заплаха за живота си.

„Човек отива при него и му казва: Внимавайте, изчезват хора, знаеш как умират от инфаркт и никой не ги разследва“, обясни той.

Самият Костурков обясни, че след предупреждението, отправено по телефона към него, пък съпругата му в Пловдив забелязала, че всеки ден дрон за 15 минути остава пред къщата им.

„На 24 май получих обаждане от скрит номер от човек, които се представи за мой приятел, но аз не можах да усетя какво гласеше. Той ми каза: Да внимаваш какво говориш по телевизиите, даваш ли си сметка, че другата седмица няма да има къде да живееш“, обясни Костурков.

По публикацията работи: Пламена Сутева