Радостин Василев: Действията на Слави Трифонов водят до изчегъртване на държавата. Мафията проби в ИТН!

Радостин Василев с извънреден брифинг изявление на „Има такъв народ“

До Радостин Василев са Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Деян Петков, Николай Радулов и Георги Георгиев.

„Уважаеми българи, с огромна тъга даваме тази пресконфренция. Подадох своята оставка като министър и не мога повече – свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер. Напускам ИТН с огромна тъга“, каза Василев.

„Тази партия се самоизчегърта, действията на Слави водят до изчегъртване на държавата, коментира министърът в оставка.“

Мафията проби в ИТН!

„Не съм виждал господин Трифонов откакто съм станал министър, както и другите не са го виждали.“

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията“, посочи той.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва“.

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев.

Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да е получт едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен.