„Възраждане“ предлага нов председател на КПКОНПИ (ВИДЕО)

146

Проведе се брифинг на „Възраждане“, по време на който беше представена номинацията на партията за нов председател на КПКОНПИ. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че това е Бойко Атанасов

„Тук сме, за да говорим за сериозни въпроси. За да говорим за проблем, свързан с това, че от началото на март един от важните органи за функционирането на демокрацията в нашата страна, КПКОНПИ няма избран председател. Започнахме поредица от разговори и консултации за това какъв кандидат да предложим за поста председател на КПКОНПИ. Спряхме се на г-н Бойко Атанасов“, заяви Костадин Костадинов.

„Ще му дадем думата, за да каже основното, което го е мотивирало, за да приема нашата номинация и за да каже какви са неговите амбиции и планове“, продължи той.

„Корупцията в България трябва да има нулева толерантност, особено когато става въпрос за политическа корупция. Там наказанията трябва да бъдат изключително строги“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Атанасов е човек, който определено има хъса, мъжеството и познанията да смачка гръбнака на корупцията. Той не прави компромиси с никого“, подчерта Костадинов, като добави следното:

„Не би направил компромис и с нас, ако види, че във „Възраждане“ има признаци на корупция“.

„Към корупцията не бива да се подхожда по друг начин освен тя да бъде смачкана и унищожена изцяло“, каза Костадин Костадинов.

Кадър: Facebook/Novini.bg

След това беше дадена думата и на Бойко Атанасов.

„Чест е за мен да приема номинацията от „Възраждане“. Причината да я приема е, че към мен не са отправени никакви условия. В миналото, когато е ставало въпрос за заемането на определена позиция, която би могла да влияе на преследване на корупцията, спрямо мен са поставяни условия, поради което никога не съм се съгласявал за поемане на ангажименти“, заяви Атанасов.

„В момента единственото, което се извършва е замазване на сигналите, а КПКОНПИ е органът, който може да пресече голяма част от корупцията“, посочи той.

„Разчитам на подкрепата на „Възраждане“, за да се случат наистина промени и да се получи възмездие и справедливост за тези които се хранят на гърба на държавата, извършвайки различни престъпления“, обясни Бойко Атанасов.

„Аз съм безкомпромисен. Единственото, което ще ме води във работата е преследването на престъпленията и нарушенията“. Това обеща номинираният от „Възраждане“ Бойко Атанасов.