Александър Симов: Трябва да се продължи живота на това правителство

122

Това смята народният представител от “БСП за България” Александър Симов. Според него предсрочни избори няма да дадат решение на проблема, а вместо това ще ни вкарат в нова политическа криза. Симов смята, че правителството е направило полезни неща

“Най-големият шанс в този парламент е да продължим живота на това правителство. То направи полезни и хубави неща. Беше подложено на жестока медийна бомбардировка, но много кризи бяха решени.” Това каза народният представител от “БСП за България” Александър Симов в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air.

Според него предсрочни избори няма да ни дадат стабилно управление. “Ако направим едни избори, бъдете сигурни, че ще направим и още едни, вероятно и още едни. Социологическите проучвания показват, че се очаква един много фрагментиран парламент, като най-голямата група ще има най-много 50-60 депутата. Затова считам, че си заслужава да положим усилия това правителство да оцелее”, коментира социалистът.

По думите на Симов България има нужда от конкретни неща за изпълнение, за които е нужен работещ парламент, като даде пример с Плана за възстановяване и устойчивост, за който трябва да се променят 20 закона.

“Ще защитаваме идеите си. Който иска, да гласува. Който не иска, да обяснява на избирателите си защо не ги е подкрепил. Има политики, които могат да бъдат подкрепени дори и от “Има такъв народ”. Слави Трифонов вече обяви, че ще подкрепи социалната част на бюджета. Защо да не подкрепят и някои други части?”, изтъкна депутатът от БСП.

Според него никой не иска нови избори, защото всеки разбира, че това нищо няма да реши, а само ще ни вкара в нова политическа криза. Той прогнозира, че ако някой развали този парламент, той ще е големият губещ на следващи избори.

“Вот на доверие не ни е необходим. Който иска вот на недоверие, да го внесе, ще дебатираме и ще гласуваме”, каза още Александър Симов.

По публикацията работи: Пламена Сутева