Гюров: Доста от действията на ИТН са плод на сценарий

blank
Кадър: БНТ

Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. По негови думи в коалицията винаги са се стремили към поддържане на диалог, а в последно време ИТН саботират управлението

Видя се в последно време, че ИТН не играе в този отбор. Подхождаме винаги с кредит на доверие, правили сме всичко необходимо да намираме компромисите и да поддържаме диалога в коалицията. Доста от действията на ИТН са плод на сценарий, каза по БНТ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

По думите му в последните месеци ИТН саботират управлението със спиране на правосъдната реформа, повдигат теми, които не вълнуват българските граждани.

Гюров коментира, че ИТН са саботирали напредъка по закона за КПКОНПИ, а правна комисия не работи, тъй като депутатите не са присъствали на заседанията. Замяната на този шеф на КПКОНПИ с министър Рашков би бил чудесен знак за обществото, тъй като по думите му комисията е единственият разследващ орган, който може да работи по времето на главния прокурор Иван Гешев.

Имаме ясна програма какво трябва да се случи, имаме Закона за бюджета, за да могат средствата да стигнат до хората, каза Гюров.

По публикацията работи: Пламена Сутева