При влакова катастрофа в Германия: Две украински майки са сред жертвите(СНИМКИ)

184

След тежката влакова катастрофа, която се е случила в петък, в южния германски град Гармиш-Партенкирхен, стана ясно, че сред загиналите има две украински майки. Загинали са общо 4 жени, а 40 души са пострадали

Две украински майки, заминали за Бавария с децата си, за да избягат от руската инвазия, са сред петимата загинали при влаковата катастрофа в петък в южния германски град Гармиш-Партенкирхен, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Тежка катастрофа с пътнически влак в Словакия

Петата жертва е 14-годишно момче от региона, уточни днес баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман пред баварското радио. Животът на един човек още е в опасност.

Кадър: Нова

Причините за катастрофата продължават да се изясняват, като „водещата е версията за техническа неизправност“, каза Херман. „Засега няма данни за пряка вина на локомотивната бригада, но въпреки това се разследва във всички възможни посоки.“

Днес и последният преобърнал се вагон от композицията беше вдигнат с кранове, за да бъде отстранен от местопроизшествието.

За тази вечер е насрочена екуменическа молитва в епархийската църква „Успение Богородично“ в Гармиш-Партенкирхен, алпийски курорт в южната германска провинция Бавария.

Регионалният експрес на „Дойче бан“ за Мюнхен дерайлира в петък, малко след заминаването си от Гармиш-Патенкирхен с около 140 пътници в него.

Загинали са четири жени (на възраст 32, 39, 70 и, по предварителни данни, на 51 години) и 14-годишното момче. Четиридесет души бяха ранени.

По публикацията работи: Станислава Гавазова