Кадиров каза кога ще приключи въоръженият конфликт в Украйна

2132

По думите на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров военните действия ще приключат тогава, когато се премахнат всички санкции и Западът се извини на Русия. Той е убеден, че краят на войната ще е в полза на Русия и, че НАТО и всички съюзници на НАТО ще бъдат победени

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обеща да победи Украйна и НАТО по време на „специалната военна операция“ на Русия. Според него в украинския конфликт участва не само режимът в Киев, но и Северноатлантическият алианс, ръководен от Вашингтон, предаде Bulgaria On Air.

Кадиров е убеден, че Русия ще завоюва безусловна победа в хода на „специалната военна операция“.

„Ще победим и съюзниците от НАТО, и НАТО. Америка, знаейки, че е далеч от Украйна, използва европейските държави като оръжие“, каза Кадиров.

Чеченският лидер отбеляза, че въоръженият конфликт в Украйна ще продължи, докато не бъдат премахнати всички санкции и западните страни не се извинят на Русия.

Междувременно вчера украински и руски войници водиха боеве за всяка улица в Северодонецк – ключово сражение в битката в Донбас. Зеленски разговаря по телефона с Джонсън, за да обсъдят как да бъдат деблокирани украинските пристанища и да бъде избегната световна криза с недостиг на храни, припомни dnes.bg.

Украинската армия не отстъпва в Северодонецк – източният украински град, който става арена на едни от най-тежките сражения от началото на руската инвазия на 24 февруари, заяви Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„Нашите герои не предават позиции в Северодонецк. Ожесточените улични боеве в града продължават“, посочи украинският президент в среднощното си видеообръщение. „Украински Донбас се държи, той е силен“, добави той, визирайки ситуацията в целия регион, който в момента е основната цел на руските въоръжени сили.

Зеленски определи като най-тревожна ситуацията в югоизточната Запорожка област. Руската армия заплашва град Запорожие – столицата на частично окупирания регион, каза той, след като посети фронтовата линия.

Президентът на Украйна изрази задоволство, че Великобритания предоставя „на Украйна точно оръжията, от които тя се нуждае“, за да защитава живота на своите хора, съобщи Ройтерс.

„Благодарен съм на британския премиер Борис Джонсън за пълното разбиране на нашите нужди“, каза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева