От БСП обвиниха „Възраждане“ в лъжа

182

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев заяви, че „няма инцидент в АЕЦ „Козлодуй“, а „Възраждане“ лъжат за политически дивиденти“

Оформи се нов скандал по време на днешния парламентарен блицконтрол в Народното събрание.

Цончо Ганев от „Възраждане” попита управляващите информирани ли са Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) и Международната асоциация за авария в АЕЦ „Козлодуй”. По думите му в ядрената ни централа е имало пожар.

Вицепремиерът Асен Василев заяви, че това е въпрос към енергийния министър. „Тъй като АЯР е към мен и не съм получил доклад, че нещо се е случило. Ако има такъв сериозен инцидент, би трябвало да съм информиран. Не мисля, че има нещо сериозно, за което да бъда информиран”, отбеляза Василев.

„Очаквахме този инцидент да е прикрит. Виждаме остри реплики. Има нужните документи. Такъв инцидент е имало и е прикрит”, отговори депутатът от „Възраждане”.

Да бъдат най-сурово наказани, че всяват страх от парламентарната трибуна, призова социалистът Драгомир Стойнев от БСП.

„Преди малко бе направен опит от „Атака“, пардон, „Възраждане“ да всеят паника сред българския народ. Свързах се с АЕЦ „Козлодуй“ – имало е задимяване във връзка с омасляване на топлоизолация. Въобще не е имало прекъсване на работата и такъв голям инцидент, за какъвто се говори.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание във връзка с на направено внушение от „Възраждане“ за авария в атомната централа.

„Държа да се престане с тази практика и да наложите най-суровото наказание за всяване на паника в обществото. Защото тези хора използват лъжата, за да вадят политически дивиденти. Това са хора, които използват трибуната да си играят със страха на гражданите и това не бива да се допуска в българския парламент“, обърна се той към председателя на парламента.