Наказани са депутатите Костадинов и Митев за безредиците вчера

След като вчера Искрен Митеш обвини Костадин Костадинов в лицемерие, лидерът на „Възраждане“ отиде до банката му и го хвана за вративръзката

Лидерът на „Възраадане“ Костадин Костадинов и депутата от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев получиха наказание за сдърпването си в пленарната зала вчера, предаде 24 часа.

На двамата е наложено „порицание“ по правилника на Народното събрание заради създаване на безредици в пленарната зала. Това съобщи в началото на днешното заседание зам.-шефа на парламента Кристиан Вигенин.

Както „24 часа“ писа. в сряда депутатите в парламента се сдърпаха; след като Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ обяви, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е лицемер и го нарече „г-н Копейкин“.

Няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин продаде хората. купи си къща с техните пари; а парите, които му останаха, си ги обърна в евро и накрая вдигна карта. за да покаже, че е повече човек от другите, обърна се по-рано Митев към Костадинов. Той настоя, че той е лицемер за това, че „ваксиниран се обявил срещу ваксините срещу COVID“, „имал влогове в евро“ и др.

На тоя тъпак ще му разбия носа, отговори от място Костадинов. Той първо отиде към трибуната, за да се оплаче на председателстващия заседанието. Зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин опита да го успокои, но на връщане Костадинов се сблъска с Митев, който го хвана за вратовръзката. Това ескалира напрежението в залата и депутати от „Промяната“ и „Възраждане“ се скупчиха и започнаха да се дърпат. Квесторите в парламента се намесиха веднага, за да ги разтърват, а Вигенин даде почивка на депутатите. Всичко това пък се случи докато в залата на балкона имаше деца, които бяха на посещение, за да видят как работи парламентът.