Това са всички дати с магнитни бури през юни

21284

През новия месец юни също ще има магнитни бури, провокирани от слънчевите изригвания.

Най-често въздействието на магнитна буря върху човек се показва от такива симптоми като главоболие, което може да не изчезне няколко дни, срив в силата и настроението, болки в ставите, умора и тревожност.

Дати на магнитни бури през юни 2022 г.:

1 юни – Силата на магнитната буря няма да надвишава 3 точки от 10, което се счита за доста слаба магнитна буря. Въпреки това, някои хора все още може да се чувстват по-зле.
7 юни – втората магнитна буря със сила 2-3 точки от 10. Тя също няма да бъде силна и ще причини влошаване на благосъстоянието само при особено чувствителни хора.
9, 10 и 11 юни – третата магнитна буря, която ще бъде доста силна и се оценява на 5-6 бала. Дори здрави хора могат да се чувстват зле през тези три дни.
18 и 19 юни – четвъртата магнитна буря със сила 3-4 бала.
От 25 до 27 юни – петата магнитна буря със сила не повече от 2 точки от 10, така че ще премине почти незабелязано дори и за най-чувствителните към времето граждани.
28 юни – последната магнитна буря през юни със сила 4 бала, съобщава Аиф-Новосибирск.
Познавайки предварително датите на магнитните бури, можете да се подготвите за тях. Лекарите съветват метеочувствителните хора да избягват голямо физическо и психическо натоварване, да ограничат шофирането. Препоръчва се също да се пие повече вода и да се спре пиенето на кафе, алкохол, тютюнопушене.

Хората с хронични заболявания трябва да се запасят с лекарствата, които приемат, в случай че се почувстват по-зле.