Забиха украинското знаме на връх Путин(ВИДЕО)

blank
Кадър: Twitter

Интернет потребителка, представяща се като алпинистка, публикува в Twitter видеозапис, показващ украинското знаме, веещо се на връх Путин

Киргизстанската полиция съобщи, че разследва появата на украинско знаме на връх, кръстен на името на руския президент Владимир Путин, чиято армия води офанзива в Украйна, предаде Франс прес.

Интернет потребителка, представяща се като алпинистка, публикува днес в Twitter видеозапис, показващ украинското знаме, веещо се редом до плочка, съобщаваща, че върхът с височина 4446 м е кръстен на името на руския президент.

„Вандали са го донесли и поставили тук, ние нямаме никаква идея кои са те“, заяви тя, добавяйки емотиконка, намекваща за сарказъм.

Киргизстан е бедна планинска страна в Централна Азия, която е верен съюзник на Москва. Полицията в Бишкек заяви, че е говорила с двама алпинисти, които според рейнджър са се насочили към връх Путин във вторник вечерта. Двамата са били разпитани като свидетели и са заявили, че са открили знамето, след като се изкачили на върха и са го снимали с телефон, предава БТА.

Интернет потребителката, публикувала видеото, съобщи в Twitter, че тя и друг алпинист са били разпитани от полицията и са призовани да се явят и утре. Тя добави, че лицата, натоварени с премахването на знамето, са им се обадили, за да питат по кой път да минат.

Връх Путин носи името си от 2011 година.

По публикацията работи: Станислава Гавазова