Днес ще бъде предимно слънчево

43

Днес времето ще бъде предимно слънчево, като около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места. Максималните температури за страната ще бъдат между 28° и 33°

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източната половина от страната и планинските райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София около 28°.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд и вечерта на места, главно по северното крайбрежие, ще превали, в отделни райони и с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха ще са в широки граници – от 21° до 30°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.