Диетолог разкри неочаквани причини за качване на тегло

56

Диетологът Елена Соломатина разкрива някои неочаквани причини за качване на килограми

Диетологът Елена Соломатина предупреди, че рязкото намаляване на броя на консумираните калории не винаги помага за отслабване.

Според специалиста след строга диета хората често се връщат към предишния си начин на живот и бързо наддават на тегло. В резултат на това килограмите им са дори повече, отколкото преди да започнат диета.

Като друга неочаквана причина за наддаване на тегло Соломатина посочва алкохола. Това се дължи на факта, че алкохолните напитки повишават нивата на кръвната захар и предизвикват апетит, предаде Дарик.

„Бирата, например, е напитка с висок гликемичен индекс, макар и с ниско съдържание на калории. Предлага се с ядки, чипс и можете да ядете много допълнителни калории. Като цяло човек престава да се контролира след пиене, обяснява тя.

Диетологът добавя, че в някои случаи напълняването говори за здравословни проблеми.

„Напълняването може да бъде свързано и с някои заболявания. Тоест може да е развитието на хипотиреоидизъм, когато има липса на производство на хормони на щитовидната жлеза, те са отговорни за производството на енергия. В този случай човек може да наддаде на тегло, казва тя.

По публикацията работи: Станислава Гавазова