ПП не иска да ускори приемането на РСМ в ЕС

По думите на Атанас Михнев се иска свикване на КСНС, защото решенията не могат да се вземат еднолично от премиера

„Продължаваме Промяната“ не иска да ускори приемането на РСМ в ЕС. Искаме КСНС защото решенията не могат да се вземат еднолично от премиера, трябва да се обсъдят. Призовавам президента да свика КСНС в следващите седмици“. Това заяви Атанас Михнев, депутат от „Продължаваме Промяната“, предаде Нова.

Според него има натиск към властта. „Искаме да водим България в национален интерес и в полза на народа. Започнахме отворено към РС Македония, протегнахме ръка. Сега трябва да видим как ще продължи разговора. Външната политика е специфична и се води от всички лица, начело на държавата и е необходимо да има широк консенсус. В последните месеци темата „Северна Македония“ се повдига често“, коментира депутатът.

По думите му РСМ е темата за националната сигурност, защото може да причини разпад на властта. „Ще влезем в спирала на предсрочни избори. Докато РСМ все още подлежи на обсъждане. Ние сме 4 партии с надпартиен президент, трябва да коментираме широко темата. Няма промяна в нашата позиция, но има нова фактология“, обясни Михнев.

По публикацията работи: Станислава Гавазова