ПП не иска да ускори приемането на РСМ в ЕС

blank
Кадър: Nova News

По думите на Атанас Михнев се иска свикване на КСНС, защото решенията не могат да се вземат еднолично от премиера

„Продължаваме Промяната“ не иска да ускори приемането на РСМ в ЕС. Искаме КСНС защото решенията не могат да се вземат еднолично от премиера, трябва да се обсъдят. Призовавам президента да свика КСНС в следващите седмици“. Това заяви Атанас Михнев, депутат от „Продължаваме Промяната“, предаде Нова.

Според него има натиск към властта. „Искаме да водим България в национален интерес и в полза на народа. Започнахме отворено към РС Македония, протегнахме ръка. Сега трябва да видим как ще продължи разговора. Външната политика е специфична и се води от всички лица, начело на държавата и е необходимо да има широк консенсус. В последните месеци темата „Северна Македония“ се повдига често“, коментира депутатът.

По думите му РСМ е темата за националната сигурност, защото може да причини разпад на властта. „Ще влезем в спирала на предсрочни избори. Докато РСМ все още подлежи на обсъждане. Ние сме 4 партии с надпартиен президент, трябва да коментираме широко темата. Няма промяна в нашата позиция, но има нова фактология“, обясни Михнев.

По публикацията работи: Станислава Гавазова