Учители полетяха с парапланери по повод 24 май (СНИМКИ)

142

Учители от 10 СУ „Теодор Траянов“ полетяха с парапланери по повод 24 май. Преподавателите решиха да отбележат по запомнящ се начин „Деня на славянската писменост“. Тримата учители ентусиасти направиха този полет в знак на това, че трябва да се търси мотивация навсякъде и да не се поставят граници

Трима преподаватели от столичното 10-то училище „Теодор Траянов“ решиха да отпразнуват по запомнящ се начин 24 май – Деня на славянската писменост. Учителите полетяха в тандемни полети с професионални парапланеристи в знак на това, че трябва да търсим мотивация навсякъде около нас, да не си поставяме граници и да не се притесняваме да опитваме нови неща. Полетите с парапланер са вдъхновени от открития урок на българския рекордьор Весо Овчаров, където той гостува в STEM центъра на училището, за да запознае учениците и техните педагози със спорта, връзката му с географията, физиката и математиката.

Учителите искат да отправят апел към техните колеги да търсят нови начини за преподаване, за да са по-близко до децата, да вдъхновяват малките и да ги подкрепят, да не робуват на стереотипи.

„Щастлива съм, че част от моя екип решиха да отпразнуват по този нестандартен начин 24 май. Ние като учители трябва да напътстваме и да помагаме на децата, да служим на пример и да им показваме всеки ден, че не се страхуваме да опитваме нови неща.“, разказа г-жа Нели Филипова, директор на 10 СУ „Теодор Траянов“.

Снимка: 10 СУ „Теодор Траянов“