Премиерът продължава да настоява за свикване на КСНС за Северна Македония и пътя й към ЕС

101

Кирил Петков изтъкна и важността от продължаването на диалога с премиера на Република Северна Македония. Според Петков има много сили от двете страни на границата, които се опитват да изкарат диалога от конструктивния тон

Премиерът Кирил Петков продължава да настоява за свикване на КСНС за РСМ и пътя й към еврочленство, предаде bTV.

„За отпадане на българското вето може да се говори само ако външно представи последните резултатите от този диалог. Всички партии и служби да са на КСНС и накрая парламентът да реши, ако ще правим стъпка напред, да го направим тогава. Всичко друго би се използвано вътрешно политически, това е национален въпрос“, каза той.

Министър-председателят изтъкна значението на диалога му с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Има много сили от двете страни на границата, които се опитват да изкарат диалога от конструктивния тон, не трябва да се поддаваме на провокации, категоричен беше българският премиер, информираха от правителствената пресслужба.

България да има офис към омбудсмана, който да се занимава със случаите на езика на омразата в Скопие, поиска още премиерът по време на официалното си посещение в Рим и Ватикана и преди срещата си с македонския си колега.

По публикацията работи: Пламена Сутева