Бивш шеф на MI6: Путин ще бъде изпратен в санаториум до края на годината

1928

Това прогнозира бивш шеф на MI6 относно руския президент Путин. Това се случва на фона на слуховете за сериозно влошаване на здравословното състояние на Владимир Путин. Според бившия шеф на MI6 руският лидер „ще си отиде до 2023 г. – но вероятно в санаториум, от който няма да излезе като лидер на Русия“

При постоянните слухове за сериозно влошаване на здравословното състояние на руския лидер, един от методите за „придвижване на нещата“, без да е необходим насилствен преврат, е настаняването му в дългосрочен болничен център за неизлечимо болни, заяви Ричард Диърлов, предаде Нова телевизия.

Това са мислите на Диърлов, който говори в подкаста One Decision, на който е съорганизатор.

„Мисля, че той ще си отиде до 2023 г. – но вероятно в санаториум, от който няма да излезе като лидер на Русия. Не казвам, че няма да излезе от санаториума, но няма да излезе повече като лидер на Русия. Това е начинът да продължим нещата без преврат“, заключи той.

През април беше съобщено, че Путин страда от рак на щитовидната жлеза и е наблюдаван 24 часа в денонощието от лекар-специалист. Откритието, направено от разследващата медия „Проект“ – блокирана в Русия и сега функционираща от чужбина – подкрепя неотдавнашните теории, че Путин е обявил война, страдайки от медицински проблеми, скрити от руския народ. Една от версиите е, че той е бил лекуван със стероиди, което е довело до подуване на лицето и шията.

Диърлов посочи Николай Патрушев, секретар на Съвета за национална сигурност и един от любимите „силовици“ на Путин, като вероятен заместник, ако Путин бъде откаран в санаториум.

„В този случай заместникът вероятно ще стане постоянен“, добави той. „В руското ръководство няма план за приемственост“.

Той изказа предположение, че наближава „краят на този режим в Русия“, но „това не означава, че той ще изчезне“.

По публикацията работи: Пламена Сутева