Бойко Борисов: Не участвам в нови избори

653

Днес Бойко Борисов беше на посещение в Шумен. Там той заяви, че инфлацията в България расте.

Нашите три правителства държаха инфлация между 0% и 3%. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка сега на правителството се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко. Това заяви Бойко Борисов.

Ние всичко плащахме напред на общините, за да може да стане. Какво стана със зърното? Нали тук е житницата ни. Къде са тези милиарди и 200. Всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои“, добави бившият министър-председател.

И викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам, обърна се лидерът на ГЕРБ към симпатизантите. Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?, коментира Борисов.

Тази ярост и злоба идва от паника, която усещат. Жегата, която усещат, не от нас – от народа. И понеже са поели ангажименти, които не могат да изпълнят, се чудят как да се скрият зад Радев или не знам къде. Страшна еуфория – много добри били служебните министри, каза още той.