НСО даде информация за железните врати на парадния вход на НС

280

Оказва се, че решетките са поставени на входа на Народното събрание, по искане на НСО с цел охрана. След поставянето на решетките последваха бърни реакции

Триметровите метални решетки, монтирани на входа на парламента, предизвикаха бурни реакции. Те са монтирани по време на почивните дни. Първата реакция дойде от бившия председател на парламента Цвета Караянчева. „Определям това като посегателство срещу демокрацията. Тази сграда не е само паметник на културата от национално значение, тя е символ на парламентаризма. Опасват парламента с метални решетки – нещо, което не сме виждали от времето на Орешарски. Сега какво остава? Г-н Петков да научи всички задни входове на институциите ли?”, коментира тя.

От пресцентъра на парламента обясниха, че по искане на НСО с цел охрана, металните врати са монтирани през почивните дни.

Прави впечатление че решетките са монтирани след последния голям политически протест, при който привърженици на една от партиите в парламента се опитаха да нахлуят в парламента.

От „Възраждане” също реагираха остро срещу монтирането на съоръжението. „Позорно е Народното събрание да бъде постоянно оградено с метални преграждения. Незабавно да бъдат премахнати металните решетки и инициаторът на това деяние да си извини на народните представители”, заяви Елена Гунчева.