Иззеха множество предмети с културно-историческа стойност (СНИМКИ)

51
blank
Снимка: ГДНП

Иззеха множество предмети с културно-историческа стойност при операция на служители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП). Сред предметите има монети, пръстени, гривни, оръжия и др. Задържан е 45-годишен мъж

Действията са осъществени вчера от служители на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГДНП. В хода на операцията, проведена на територията на столицата, е задържан 45-годишен мъж, за когото има данни, че извършва незаконно предлагане, отчуждаване, придобиване и държане на движими археологически и културни ценности, съобщиха от полицията.

При последвалите действия по разследването – претърсване и изземване на три адреса в София, са намерени множество монети, пръстени, върхове на стрели, гривни, фибули, оръжия и метални фрагменти от различни предмети, книги – всички те с белези на културно-исторически ценности. Иззети са SIM-карти, компютри и телефони, съотносими към извършваната престъпна дейност.

По случая е образувано досъдебно производство, действията по разследването продължават под ръководството на Софийската градска прокуратура.

blank
Снимка: ГДНП