„Възраждане“: Поставянето на метални решетки на входа на НС е позорно (ВИДЕО)

181

Според „Възраждане“ е срамно народните представители да се страхуват от народа си. Това заяви Елена Гунчева по повод поставените метални решетки на входа на Народното събрание. Решетките на официалния вход бяха поставени вчера – на 18 май

Днешното заседание на Народното събрание започна с декларация на парламентарната група на „Възраждане“. Декларацията е във връзка с поставените метални решетки на входа на НС.

Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание да бъде постоянно оградено с метални преграждения, обяви Елена Гунчева.

Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация, добави тя.

Срамно е народните представители да се страхуват от народа си, заяви Гунчева.

На 18 май на официалния вход на Народното събрание са поставени тежки метални решетки, неизвестно по чие разпореждане и без знанието на народните представители, обясни Гунчева. Сградата на НС е исторически, културен и архитектурен паметник от национално значение, подчерта тя и добави, че никой председател на парламента не си е позволявал да сложи решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията.

Поставянето им показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас, заяви Елена Гунчева. По думите ѝ българското правителство и НС трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали.

От „Възраждане“ отбелязват, че поставянето на метални решетки на официалния вход на НС е предизвикало и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, се казва в декларацията на политическата сила. Затова от „Възраждане“ настояват незабавно да бъдат премахнати решетките и инициаторът за тях да се извини на депутатите и българския народ.