Обявиха кога ще има градушки

1252

В неделя краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. В понеделник по-значителни увеличения на облачността ще има все още над източните райони, на места там ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Във вторник над цялата страна ще е предимно слънчево. Със слаб югозападен вятър температурите ще се повишат и отново на места в низините максималните ще са около 30°. Вечерта и през нощта срещу сряда вятърът ще се смени със северозападен, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

В сряда облачността ще се увеличи, около и след обяд ще е купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни извалявания и градушки. След обяд в източната половина от страната, а през нощта срещу четвъртък навсякъде, вятърът ще се ориентира от изток-североизток и понижението на температурите ще продължи. В четвъртък над западната половина от страната облачността ще е предимно значителна, с валежи, вятърът постепенно ще отслабне.

На изток ще остане ветровито, но ще е почти без валежи, ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще бъде хладно за периода. В петък ще преобладава слънчево време. Сутрешните температури ще са още по-ниски, в повечето места под 10°, дневните ще се повишат.