Ще се вземат сериозни мерки на финала за Купата между ЦСКА и Левски тази неделя

163

Това обяви зам.-директорът на СДВР Георги Алексиев. На стадиона няма да се допускат хора в нетрезво състояние, както и такива с оръжия, бутилки, дори и парфюми

Столичната полиция със сериозни мерки за охрана по време на вечното дерби между ЦСКА и Левски. Мачът ще се състои на стадион „Васил Левски“ в София тази неделя. Очакват се над 40 хиляди фенове на двата тима, предаде Нова телевизия.

Полицията ще ги раздели в два потока, така че да не се стигне до сблъсъци между агитките.

В същото време в София са планирани още няколко събития – маратони, възможно е да има и блокада на превозвачите. Очаква се движението в централната градска част да е затруднено.

Униформените ще следят за реда в града, а на стадиона няма да се допускат хора в нетрезво състояние, както и такива с оръжия, бутилки, дори и парфюми.

„Няма шествие, заявено, но те имат навика да се събират и да се придвижват пеша към стадиона. Естествено ще бъдат обезпечени със силите на СДВР, както всеки път. Създали сме необходимата ситуация за недопускане нарушаването на обществения ред на територията на столицата“, заяви зам.-директорът на СДВР Георги Алексиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева