Украински командир отправи молба към Мъск

168

Той помоли публично Мъск да помогне за евакуацията от „Азовстал“. Тази молба е отправена чрез публикация в Туитър. Акаунтът в социалната мрежа е създаден с една единствена цел – достигането до Мъск

Един от украинските бойци, намиращи се в стоманодобивния завод „Азовстал“ в град Мариупол, се обърна към милиардера Илон Мъск с молба да помогне за евакуацията им, съобщава Ройтерс.

Редица цивилни вече бяха спасени през миналата седмица от завод „Азовстал“ по силата на споразумение с Русия, но не беше постигнато споразумение с Москва за евакуация на стотици украински бойци, някои от които са ранени, след седмици на ожесточени руски бомбардировки на стоманодобивния комплекс.

„Хората казват, че Вие, @elonmusk, идвате от друга планета, за да научите хората да вярват в невъзможното. Нашите планети са една до друга, като аз живея на място, където е почти невъзможно да се оцелее“, написа в „Туитър“ командирът на 36-а бригада на морската пехота Сергей Волина.

Той допълни, че е създал акаунта в „Туитър“, само за да може да се свърже с Мъск. „Помогнете ни да излезем от „Азовстал“ към страна-посредник. Ако не вие, кой тогава?“, написа той.

Не е ясно дали Илон Мъск е видял туита на Волина, посочва Ройтерс.

По публикацията работи: Пламена Сутева