Румен Радев: Важно е правителството да търси най-изгодните условия за България (ВИДЕО)

106

Това каза президентът Румен Радев по отношение на доставките на втечнен газ към България. Той заяви, че не може да коментира сделката, направена от Кирил Петков за доставки на газ на цени, по-ниски от тези на „Газпром“, тъй като все още няма посочени точни параметри

„Всеки опит за диверсификация трябва да бъде подкрепен“. Това заяви президентът Румен Радев, който в момента е на официално посещение в Чехия.

По-рано днес от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Кирил Петков е договорил с Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, по-ниски от тези на „Газпром“, като се очаква оставките да започнат от юни.

„Не мога да коментирам тази сделка преди да имам точни параметри за нейните измерения, но е важно правителството да търси най-изгодните условия за България. Тук става въпрос не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българският бизнес, топлофикацииите потребителите да прогнозират своите разходи”, каза още Радев.

„Затова призовавам КЕВР и „Булгаргаз” най-сетне да обявят цените, защото бизнесът и топлофикациите работят в неизвестност”, добави той.