България не успя да се класира за големия финал на Евровизия

550

Страната ни беше представена на първия полуфинал от групата Intelligent Music Project. Русия беше изключена от тазгодишното издание на „Евровизия“, както и нейната съседка и близък съюзник Беларус

В конкурса, в който участват 40 страни, сред които и България, страната ни беше представена на първия полуфинал от групата Intelligent Music Project под номер седем с песента си Intention, информира сайтът на конкурса. Българската група не се класира за големия финал, предаде Нова.

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал: Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

Десет от тях се класираха, става ясно от сайта. Това са Литва, Швейцария,Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

„Оркестър Калуш“, украинското участие в тазгодишния конкурс за песен на „Евровизия“, се класира за големия финал в Торино в събота, съобщи ДПА.

Музикантите от Западна Украйна и тяхната песен „Стефания“ са фаворити за победа на тазгодишното издание на конкурса в Торино, сочат букмейкърите.

От началото на въоръжения конфликт в Украйна групата изразява гласно подкрепата си за украинската съпротива срещу руската инвазия в социалните медии.

Русия беше изключена от тазгодишното издание на „Евровизия“, както и нейната съседка и близък съюзник Беларус.

По публикацията работи: Станислава Гавазова