13 години по-късно излиза продължението на Аватар(ВИДЕО)

Осем пъти отлагано продължение на филма на Джеймс Камерън „Аватар: Пътят на водата“ най-накрая излиза по кината в САЩ на 16 декември

След повече от десетилетие на чакане, трейлърът на „Аватар: Пътят на водата“ най-накрая е тук, за да ни върне към красивите пейзажи на извънземната планета Пандора. Дългоочакваното продължение на Джеймс Камерън е първият от четирите нови филма, чието действие се развива във фантастичната екологична вселена, като се очаква да разшири митологията, която визионерският режисьор само надраска повърхността в оригиналното издание от 2009 г., съобщават от Collider.

Трейлърът връща Джейк Съли (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана) четиринадесет години след събитията от първия филм, когато човекът изследовател решава да остане завинаги в капан в тялото на синьо извънземно. Джейк и Нейтири живеят щастливо след всички времена и сега са горди родители на младо синьо момче. Въпреки това, мирът в Пандора няма да продължи, тъй като хората се завръщат, за да измъчват планетата, което води до нова конфронтация между видовете нашественици и местните хора на Пандора. Трейлърът също така подчертава как продължението е свързано с ново поколение, което поставя сина на Джейк и Нейтири в светлината на прожекторите и го превръща в водач на ново приключение.

Новият трейлър показва как 20th Century Studios не спестиха средства при разработката на Avatar 2. Докато първият филм има доста вълнуващи сцени, една от основните причини, които направиха Avatar колос за блокбъстър, беше иновативният му подход към 3D и CGI, който позволи на публиката да се почувства като във филма. Продълженията не могат да си позволят да бъдат по-малко зашеметяващи, труден трик, като се има предвид, че CGI-блокбъстърът доминира на пазара от известно време. Въпреки това трейлърът на Way of Water обещава да изследва нови фантастични кътчета на Пандора, докато получаваме зашеметяващ поглед към тайните, скрити под океаните на извънземната планета.

 

„Аватар“ влезе в историята през 2009 г., като стана първият филм, който надхвърли границата от 2,8 милиарда долара в международния боксофис, заемайки позицията на „Титаник“ като най-голямото издание за всички времена с 2,2 милиарда долара. Аватар все още държи световната корона, но оттогава загуби няколко позиции във вътрешната класация. Аватар беше на първо място във вътрешния бокс офис със 760,5 милиона долара от 2009 до 2015 г., когато „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ на Disney получи 936 милиона долара и го измести на второ място. След това Avatar щеше да отпадне още една позиция през 2019 г., когато Disney’s Avengers: Endgame натрупа 858 милиона долара. И накрая, филмът получи нов тласък под миналата година, като Spider-Man: No Way Home на Sony привлече 804 милиона долара. Всички сме много заинтересовани да видим дали Пътят на водата може да счупи нови рекорди за франчайза, особено след като Камерън продуцира и четирите продължения едновременно.

Пътят на водата също вижда завръщането на Стивън Ланг, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур, Дилип Рао, CCH Pounder и Мат Джералд. Сигърни Уивър също ще се завърне, макар и в различна роля. Новите попълнения в актьорския състав за Аватар: Пътят на водата включват Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Еди Фалко, Брендън Коуел, Мишел Йео, Джемейн Клемент, Уна Чаплин, Вин Дизел и Си Джей Джоунс. Камерън написа сценария за „Аватар: Пътят на водата“ заедно с Джош Фридман. Камерън продуцира и продължението с Джон Ландау, който е съавтор на сценария за първия филм от франчайза.

Премиерата на „Аватар: Пътят на водата“ е насрочена за 16 декември. Другите три продължения излизат по кината на всеки две години, през 2024, 2026 и 2028.

Превод и редакция: Станислава Гавазова